Ha nem találod a kulcsot a lelkedhez, Önbizalmad kevés, ne add fel, gyere!

júl 19

Ha nem találod a kulcsot a lelkedhez, Önbizalmad kevés, ne add fel, gyere!

A mediából és mindenhonnan csak az folyik, hogy mit kellene tennünk, ha sikeresek akarunk lenni, mit kellene tennünk, ha változtatni szereténk az éltünkön, közben pedig nem figyelünk befelé, saját belső hangunkra.

A rohanó világban nagyon nehéz csendet lelni bárhol.Otthon a család mindennapi gondjai, úgy érzed nem tudsz feltöltődni, nincs időd semmire, sajnos sokan úgy érezzük. Telnek a napok, a rutin felőrli az életünket és azon kapjuk magunkat, hogy még az álmainkból nem váltottunk valóra semmit.

A család is megérzi a nyugalmat, nem éri meg tönkre menni, időt kell szakítani Önmagunkra, hiszen ha ismerjük és szeretjük magunkat, csendet lelünk, akkor erőt is tudunk magunkból meríteni, majd az elkövetkezendő napokra.

A lelkünknek is kell a feltöltődés, nemcsak a testünknek. Kell a pihenés, a magunkra figyelés, a csend, a magány, a szeretet, a lelki béke.

Ha nincs az egyénekben lelki béke akkor a világon sem lesz béke, mert minden bennünk kezdődik és végződik.

Ne csak a külső csillogásra, a termékekre, a húsra a felszínre kell figyelnünk, hanem az egésznek a mozgató rugójára a lélekre, mert ha belül nincs rendben valami, nincs meg a harmónia akkor már nem lehet sokaáig fenntartani a külső csillogást sem.

Hagyjunk tehát időt magunknak, napi 1 órát szakítsunk a lelkünk bérkéje és harmóniája érdekében, ne foglakozzunk másokkal, a pletykákkal és a világ zajával, csak magunkra figyeljünk, a belső tartalékunk feltöltésére.

Ettől lesz hosszú béke a családban és bennünk, mert ha nincs csend, őrület van, zaj és gond. Nem látjuk át a megoldást a problémáinkra, nem tudunk józan fejjel gondolkodni, ezért kell Önmagunkkal jóban lenni, szeretni és egyensúlyban tartani.

Ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá, kérj segítséget.http://lelekharc.hu/lelki-egyensuly/