A házasság előtt

Álom és a Valóság

Párválasztás és a szimpátia

Régen a párválasztás sokszor nem a szimpátia alapján történt, hanem hogy kinek milyen társadalmi pozíciója vagy mennyi vagyona volt. A háttérben persze a szerelmesek vágytak a nekik tetsző, vonzó partnerre, de a társadalom nem engedte, hogy a lelki igények kielégüljenek a párválasztásban, fontosabbak voltak a hagyományok, a politikai és gazdasági érdekek. Mára már szerencsére idejétmúlttá váltak ezek a nézetek, így mindenki találhat párt a saját igényeinek megfelelően!

Ideális partner?

De vajon Te tudod-e, hogy milyen partnerre vágysz pontosan? Hogy nézzen ki, milyen legyen a belső tulajdonságaiban, hogyan viselkedjen Veled? S ha már meglelted a Párod, akkor hogyan tartsd meg Őt? Erre a kérdésre a legtöbb ember borzalmas kliséket kezd el felsorolni, amiket a szerelmes filmekből, rádiós társkereső műsorokból tanultak el önkéntelenül. De ha véletlen megadná nekik a sors a kívánt partnert, azt nem elég a romantikus filmekből nyert tapasztalataink alapján hódítani, hanem folytonos érdeklődés mellett, elérhetetlenségünkről kell meggyőzni a nagy Őt!

Tökéletes pár?

Egy tökéletes világban Rómeó találkozik Júliával és egy szenvedé­lyes udvarlás után a pasi a magán repülőgépén elrepíti a lányt a saját szigetére, fél térdre ereszkedik és megkéri a kezét. Ezután tűzijáték festi színesre az eget megkondulnak a nagyharangok és élnek boldogan amíg meg nem halnak! Ám a valóságban más a helyzet, a lánykérések többnyire nem úgy zajlanak, mint a romantikus filmekben. Néha nem szállnak a fanfárok. Becsukott ajtók mögött egy mackónadrágos fickó annyit mond: "Oké, oké. Elmegyünk, és kiválasztjuk a gyűrűket. De még két perc van a második félidőből. Megbeszélhetjük ezt utána?"

A pasik

Egy férfi így vall erről: "Sok nővel éltem már együtt, mielőtt elvettem volna a feleségemet. Minden pasi tudja, hogy egy, de legfeljebb két év múlva a nő veszít egy kicsit a büszkeségéből . És az igazat megvallva, már nem tudjuk annyira tisztelni, ha ilyenkor mégis marad."
A pasik ilyenkor mélyen belül tisztában vannak vele, hogy a kapcsolat 'ingyen menetté' vált. Hogy megfogják kapni az összes extrát anélkül, hogy nekik bármit is fel kellene áldozniuk. Amikor a nő férjhez akar menni, a pasi pedig éveken át halogatja a dolgot, akkor csak kihasználja a nőt. Vagy addig akarja nyújtani a kapcsolatot, amíg készen nem áll a szakításra.
Ha a nő még mindig körülötte akar lebzselni, akkor a pasi először azt gondolja: 'Hál' Istennek , legalább nem kell elvennem.' De aztán elkezd kombinálni: 'Miért hagyja, hogy kihasználjam? Valami biztos nem stimmel nála..."' Más szavakkal: elveszíti a nő iránt érzett tiszteletét. Úgy gondolja, a nő vagy naiv, vagy kétségbeesett. Igazából itt kell nagyon figyelnünk Hölgyeim, mert Kevésbé lesz vonzó nő a pasi számára, aki viszont kihasználja őt, ha a nő nem áll ki magáért. Ahogy felénk mondják: "Kinyír a kedvességével."
Ilyenkor kezdődik meg a leértékelési folyamat. Miért kellene ezt engednünk Hölgyeim!? Tanuljunk meg bánni Önmagunkkal, hogy ezt felhasználva a férfiak ellen, ne legyünk számukra játékszerek, hanem egyenrangú társak!

Házasság előtti elvek

Egy igazi nő sosem engedi meg magának, hogy olyan férfival legyen együtt, aki csak el akarja ütni az időt, míg nem talál valaki jobbat. Egy Nőnek szilárd elvei vannak. Akármilyen fájdalmas is, akármennyire fél is tőle -ha egy kapcsolat elérte a kritikus szintet lépnie kell, ha nem kapja meg, amit akar. És tudjuk mit? Éppen ezért fogja megkapni végül, amit akar. Amikor egy igazi Nő finoman elővezeti, hogy nem fog örökké várni, a helyzet ugyanolyanná válik, mint egy hétköznapi üzleti tárgyalás során. Amikor az ügyfél el akar sétálni, az eladónak jobb ajánlattal kell előhozakodnia.
De hiába, nem lehetünk elnézőek, sőt a következőt tehetjük: Az első beszélgetés alkalmával gyűjtsük be az információt. S ha nem tetszik, amit hallunk, a második beszélgetés során keményebbnek kell lennünk.

Házasság első évei

Ha már eltelt egy év, és azt akarjuk , hogy nyilatkozzon, az első beszélgetés legyen nagyon tárgyilagos. Mondjunk valami ilyesmit: "Már egy éve együtt járunk . Szeretlek, és nagyszerű embernek tartalak és elfogadom a dolgokat, ahogy vannak. De egy kicsit többet várok egy kapcsolattól, mint ahol most tartunk , mivel úgy látszik, egyáltalán nem halad előre." (Ezután hallgassunk.)
Egy nagy lelki döntésnél fontos a kimértség, megfontoltság. Minél kevesebbet mondunk ezek után, annál nagyobb hatalomra teszünk szert. A cél az, hogy nagyon laza, nemtörődöm módon nyissunk a pasinak egy ajtót. Eközben vegyük fel a fapofát, és ne mutassuk ki az érzéseinket. Miért? Mert az igazat akarjuk hallani. Nincs szükségünk szájról olvasásra, vagy hogy elismételje, amit szerinte hallani szeretnénk - igazi választ akarunk tőle. Lehet, hogy azt mondja, hogy őrülten szerelmes belénk és egy meglepetése van számunkra.Lelki megelégedettségünkre megkérdezi, van-e kedvünk gyűrűt venni. Ez is egy válasz és van ilyen út is! Ilyenkor nincs szükségünk további fortélyokra, csak éljünk a boldogság lehetőségével!

Házasság

De ha nem olyan választ ad, amire vártunk, sőt olyan érzésünk támad, hogy mindenáron kerülni akarja a témát, akkor itt az idő: változzunk át ritka madárrá. Akármennyi időt is töltöttünk a pasival eddig, csökkentsük azt hatvan-hetven százalékkal. Kéthetente csak egyszer-kétszer találkozzunk vele. Aztán ruccanjunk ki hétvégére a csajokkal (Ettől a pasik mindig lefagynak. Végül is a barátnők arra valók, hogy felnyissák a szemünket, nem igaz?) Ha megkérdezi tőlünk, hogy találkozgatunk-e valakivel, biztosítsuk róla, hogy nem randizunk senki mással. Csak legyünk elfoglaltak, és mindig maradjunk a hatókörén kívül. Ne magyarázzuk meg, miért teszünk így. Nagyszerűen éreztük magunkat együtt.

Nem sajnálom az együtt töltött időt. Továbbra is jó véleménnyel vagyok rólad. De egyértelmű,hogy mindketten másra vágyunk, ezért helyesen kell cselekednünk. Szeretlek, és azt akarom,hogy boldog légy, azt akarom, hogy te is megtaláld,amit keresel. Azt hiszem, ideje,hogy mind ketten továbblépjünk. Egyszerűen közöljük, hogy mit akarunk, és aztán viselkedjünk erős és érett felnőtt módjára. "Nem akarlak belerángatni olyasmibe,amire nem állsz készen." Ha nyugodtak maradunk, az sokkal jobban megrémíti a pasit, mert tudja, hogy a döntésünknek semmi köze a hormonokhoz, hanem arra alapoztuk, hogy mit nyújt nekünk ő, milyen a személyisége és hogy milyen mértékig kíván hozzájárulni a kapcsolathoz.

Kételyek

Nem akarjuk mindenáron beköttetni a fejünket, mert nem vagyunk annyira elkeseredve. Ettől az árfolyamunk azonnal megugrik "Aha! Okot kell adnom neki, hogy maradjon , különben el fogom veszíteni!" Míg a nők a férfi jelenlétében lesznek szerelmesek, a férfiak inkább akkor jönnek rá, hogy szeretik a nőt, ha az nincs jelen. És néha a férfinak csak egy kis idő kell, hogy eljusson eddig a felismerésig. Nézzünk magunkra más szemmel! Marylin Monroe az egyik naplóbejegyzésében arról ír, hogy amikor Joe DiMaggióval sétált, úgy érezte, hogy a férfinak kéne a járdán mennie, és neki "a csatornában". Ő volt a világ egyik legszebb nője- egy legenda. De hiába volt szép és szexi, mégis ugyanolyan kisebbrendűségi érzés kínozta, mint manapság annyi csinos lányt. Mintha egy vasmacska húzná őket lefelé, bármerre is járnak. Amikor feleséget választanak, a férfiak megfigyelik, hogy a nő boldog-e. Vagy hogy harmóniában van-e magával. Mi lehet a különbség egy átlagos nő, és a legendás Marylin Monroe közt? Lényegében ez:az életben a csatákat felerészben az dönti el, hogy hogyan viszonyulunk saját magunkhoz. A beteljesülés azon múlik, hogy pozitív vagy negatív fényben látjuk-e magunkat.

Ne hagyjuk magunkat!

Ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk "teljesek" férj nélkül, akkor nem fogjuk magunkat "teljesnek" érezni férjjel sem. Ha negatív módon viszonyulunk saját magunkhoz, akkor állandóan olyan gondolatok kínoznak, hogy "Mi a baj velem? Minden barátnőm férjnél van már ... kivéve engem." Az, hogy az ember egyedülálló, nem teszi kevesebbé... és a házasság sem garancia a boldogságra. Különben miért végződne a házasságok fele válással? Ám ha pozitívan viszonyulunk saját magunkhoz, akkor minden esélyünk megvan a boldogságra. Élvezzünk ki minden egyes pillanatot! Éljük meg teljességében az életet! Legyünk optimisták! Szeressük magunkat! És ne foglalkozzunk azzal mit gondolnak azok, akiknek nem vagyunk szimpatikusak. Ne hagyjuk, hogy mások eltakarják előlünk a Napot! Mert különben hiába a gyűrű, az esküvő, a nászinduló, ugyanolyan boldogtalanok leszünk, mint Marylin Monroe, és mi is úgy gondoljuk majd, hogy a csatornában a helyünk.

A vonzó nő

Ahogy interjúalanyaim bevallották a férfi vágyik. .. éhezik .. és vadászik egy erős, talpraesett nőre, aki tudja magáról, hogy ki is ő valójában. Egy férfi sem akar örökbe fogadni egy árvát vagy egy hátrányos helyzetű gyermeket, aki folyton bocsánatot kér a szükségletei miatt, nem képes szabadon véleményt nyilvánítani, és szüksége van valakire, aki állandóan arról győzködi, hogy milyen különleges. Úgyhogy felejtsük el a "happy endet", és inkább koncentráljunk a boldog kezdetre! És vágjunk bele már ma... a családi állapotunktól függetlenül! Miért teszi ez valószínűbbé, hogy férjet találunk? Egy házas fér­fi,: "a férfiak tudják, hogy ha egy nő nem boldog egyedül, akkor az a férfi, aki elveszi, csalódottságának és panaszainak céltáblája lesz. Akkortól egyedül a férfi hibája lesz, hogy a nő nem boldog. Ezért vonzódnak a férfiak ösztönösen az olyan nők­höz, akik boldogok velük... de nélkülük is." Többet szereznél tudni, hogyan változz át, egy magabiztos vonzó nővé? Minden megtanulható, megoldható csak a helyes irányt kell megtalálni és rálépni az útra.