Párkapcsolati tréningek

Párkapcsolati problémamegoldás

Lelki tréningek

Megszerezni és megtartani

A párkapcsolatot nem csak megszerezni kell, hanem megtartani is!
Ehhez ugyanúgy tudatosságra, tudásra, önmagunk, partnerünk és a párkapcsolat ismeretére van szükség. Ha ismered a párkapcsolat valódi hajtóerejét, akkor olyan túl nagy meglepetés itt sem érhet! Minden emberi kapcsolat – ahogy a párkapcsolat is – leggyakrabban arra épül, hogy valamiért szükségünk van a másik emberre. Valamit adni vagy kapni szeretnénk abból a kapcsolatból és ha erre alkalmasnak találjuk a másikat, akkor hajlandóak vagyunk a kapcsolódásra.

Mit tud adni vagy elvenni Tőled a párkapcsolat?

Az emberi kapcsolatok sokfélék lehetnek: baráti, érzelmi, szellemi, spirituális, hobbi, szakmai, munka, családi, szexuális, stb. Ezek közül a párkapcsolat leginkább az érzelmi és a szexuális területeket hivatott szolgálni, de azért a többiből is próbálunk valamennyit belekeverni! Vizsgáld meg, hogy a jelenlegi vagy a legutóbbi párkapcsolatod milyen jellegű volt? Adtál vagy kaptál inkább az egyes területeken? Miben szenvedtél hiányt? Miből alakult ki többleted? Amit elvársz a párkapcsolattól, partneredtől, de azon a területen vagy abban az áramlásban elakadás lép fel, akkor jön létre a párkapcsolati probléma. Probléma számodra az, hogy nem úgy működik a kapcsolat, mint ahogyan azt Te elvárod, akarod, vagy ahogyan megszoktad azt?

De miért mondanál le arról, amire vágysz?

A tapasztalat azt mutatja, hogy bár szeretnénk azt hinni, hogy a párkapcsolat azért van, hogy élvezzük általa az életet, mégis ez az életterületünk sem húzza ki magát a tükrözés elve alól.
Ez arról szól, hogy körülöttünk minden és mindenki azt tükrözi felénk, amit önmagunkból-önmagunkról meg kellene tanulnunk és el kellene fogadnunk! Ez az elfogadás közel sem azonos a beletörődéssel vagy a belenyugvással és a a tanulás sem egy puszta megfigyelés, hanem ide egy sokkal mélyebb és hatékonyabb tudatosítás szükséges. Megtapasztaljuk önmagunkat a partnerünkön keresztül és az elfogadás közben rájövünk, hogy bennünk is megvannak ugyanazok a tulajdonságok, minőségek, amiket eddig csak a partnerünkben láttunk!