Önismeret

Önértékelés és alázat

Nincs gyógyíthatatlan lelki betegség, csak akaratgyengeség!

Önmagunk megismerése

Az önértékelés az egyik alappillére annak az önismereti útnak, amelyen elkezdtél járni. Innen indul a belső tudatosítási folyamat, de ne feledd, hogy pusztán az önértékeléstől még nem fognak megoldódni egytől-egyig a problémáid! Sőt, kezdetben még jobban beleláthatsz önmagadba és ettől a problémák is nagyobbnak látszódnak majd, de pontosan ezért kell elsajátítani majd az őszinteséget és az önelfogadást is, hogy a feltárt tudattartalmak igazán a helyükre kerüljenek!

Az önértékelés alapja

Az önértékelés lehet az alapja a ma még billegő, de később kifejlődő önbizalomnak és magabiztosságnak is, hiszen csak abban tudsz bízni Önmagadban, amit ismersz. Önbizalom, azt jelenti, hogy bízol magadban, a képességeidben, a tulajdonságaidban, a habitusodban, sőt az egész rendszerben, hogy sikeres vagy általa! Igaz meglátásokra alapozva önértékelésedet és így az önbizalmadat is, nem fog semmi sem összedőlni, mert a valóságon alapul az értékelés.

Az önértékelés gyakorlata

Az önértékelés gyakorlatát valamilyen szinten talán minden emberi lény gyakorolja és vallja is magáról, hogy - "Én ismerem magam!" Ha csak filozofikusan belegondolunk, hogy mikor ismerünk meg egy dolgot, akkor a válasz az, hogy akkor, amikor teljesen megismertük! Ismered magad teljesen? - Ugye nem?!